marți, 27 martie 2012

 

Vizitati de prieteni



Dragii nostri, astazi am fost foarte bucurosi sa-i primim in vizita pe prietenii nostrii de la Scoala din Nistru.
Foarte draguti acestia au pregatit pentru noi un frumos spectacol cu poezi si cantecele specifice sarbatorilor Pascale.
Buchetele cu flori de primavera pe care ni le-au daruit ne-au adus zambetul pe buze si incantare in suflet.
Am pictat impreuna si le-am oferit ocazia ca ei sa-si picteze cateva obiecte confectionate din ghips in Centrul de Zi, pe care le-au luat acasa, ca amintire.
Ne bucuram ca au ales sa ne vizitezi si ca am avut ocazia sa ne cunoastem si sa ne imprietenim.

miercuri, 21 martie 2012

 

21 Martie - Ziua Mondiala a Sindromului Down

In acest an este pentru prima data cand Organizatia Natiunilor Unite recunoaste Ziua Mondiala a Sindromului Down si o sarbatoreste.
Incepand de anul acesta Ziua Mondiala a Sindomului Down se sarbatoreste de catre toate cele 192 de tari din Natiunile Unite.
Data de 21 a fost special aleasa pentru a sarbatori aceasta zi deoarece ea semnifica unicitatea triplarii cromozomului 21 (trisomie) care produce aceasta stare genetica.
Obiectivul acestei zile este de a creste nivelul de constientizare si intelegere a sindromului Down si de a promova drepturile persoanelor cu sindrom Down.
La Asociatia Esperando aceasta zi a fost sarbatorita intr-un mod special, oferind ocazia mamicilor unor copiii cu Down de a schimba ganduri si pareri despre ce inseamna sa fi parinte al unui copil cu Down si cum poti sa depasesti anumite situatii.
Mamele copilasilor de gradinita au avut ocazia sa primeasca indrumari si sfaturi din partea altor mamici care se confrunta cu aceasta situatie de mai mult timp.
Copiii au sarbatorit acesta zi prin jocuri si distractie alaturi de prietenii lor.

miercuri, 7 martie 2012

 

LA MULTI ANI TUTUROR MAMELOR!


Pentru fiecare dintre noi mama este ceva sfant, este cea care ne-a dat viata, cea care ne-a fost alaturi inca din prima zi si ne-a ocrotit, este ingerul nostru pazitor.

Copiii si tinerii cu dizabilitati au dorit sa le arate mamelor dragostea imensa pe care le-o poarta, sa le multumeasca ca au fost langa ei, ca i-au crescut atat de frumos si s-au luptat ca lor sa le fie bine.

De aceea au pregatit pentru ele o serbare deosebit de frumoasa cu cantecele si poezi dedicate fiintei celei mai dragi, mamei.

Mamicile s-au emotionat si au lacrimat ascultand poeziile si cantecelele pregatite de copilasi lor si vazandu-i pe acestia cu cata bucurie si entuziasm se prezinta in fata lor.

Dorim tuturor mamicilor multa sanatate, fericire si fie ca viata sa le ofere cat mai multe bucurii alaturi de copiii lor.


This page is powered by Blogger. Isn't yours?