vineri, 25 mai 2012

 

Copiii si tinerii de la Esperando vorbesc in scoli despre dizabilitate


Ieri, 24 mai, copiii si tinerii cu dizabilitati au avut intalnire cu tinerii de la Scoala cu clasele I-VIII numarul 18 Baia Mare.
S-au bucurat sa poarte discutii cu ei si sa se cunoasca mai bine.
Au vorbit despre dizabilitate, despre punctele comune ale unei persoane cu dizabilitati si ale unei persoane fara probleme de sanatate, i-au intrebat daca ei ar avea o dizabilitate, cum ar dori sa fie priviti de catre cei din jur?
Le-au vorbit si despre Asociatia Esperando, care este a doua lor casa, despre activitatile de care au parte in Centrul de Zi, dar si despre faptul ca ei au nevoie de multe ore de recuperare, fara de care, probabil, multi dintre ei nu ar putea nici sa mearga sau sa manance singuri.
Deoarece ne-am simtit foarte bine impreuna, am stabilit sa mai realizam proiecte in comun si pe viitor.
Dupa Scoala numarul 18, vor urma si alte scoli si licee din oras, unde copiii si tinerii cu dizabilitati isi vor face prieteni noi, pe care se vor bucura sa-i cunoasca.

marți, 22 mai 2012

 

Obiceiuri si traditii maramuresene prin ochi de copii

 Dragi prieteni,
Ne bucuram de fiecare data sa impartasim cu voi noutatile din cadrul Asociatiei Esperando.
Saptamana trecuta am avut ocazia sa fim invitati la un spectacol deosebit, in care protagonisti au fost copiii.
Au ales sa surprinda publicul cu un spectacol despre datini si obiceiuri, tema fiind “Obiceiuri traditionale de nunta”.
Copiii de la Scolile din Iadara, Sisesti, Cupseni si Coas au prezentat obiceiurile traditionale de nunta din zonele lor, intr-un mod cu totul deosebit, iar dansul si cantecul au rasunat in sala Teatrului de papusi din Baia Mare.
Prietenii nostri de la Scoala cu clasele I-VIII Vasile Lucaciu – Sisesti, ne-au dedicat spectacolul lor.
Ne-am simtit foarte bine, alaturi de toti cei prezenti care au urmarit cu mare interes frumosul spectacol.

luni, 14 mai 2012

 

Voluntari la Let’s do it Romania!


Sambata, 12 mai, am participat la actiunea de ecologizare Let’s do it Romania!, hotarati sa ne facem cat mai bine treaba.
Ne-am adunat cu mic, cu mare, copii, tineri, parinti, personal in Parcul Municipal pentru a ajuta la curatarea zonei respective. La ora 9, eram toti prezenti si pregatiti de actiune.
Astfel ca dupa ce ne-am echipat cu manusi si saci, am impanzit parcul in cautarea gunoaielor ce nu isi aveau locul pe frumosul spatiu verde.
La finalul actiuni am fost foarte mandri sa vedem ca parcul a ramas curat in urma noastra, iar mizeria statea în saci.
Copiii si tinerii cu dizabilitati au demonstrat ca in ciuda problemelor de sanatate cu care se confrunta le face deosebita placere sa ajute.

Pamantul are nevoie de noi nu doar pentru ecologizare, ci si pentru pastrarea curateniei!

joi, 10 mai 2012

 

La multi ani! Europa!!!


Dragi prieteni,
Si anul acesta am ales sa nu lasam Ziua Europei sa treaca pur si simplu, si am ales sa o sarbatorim intr-un mod placut.
Asa ca, miercuri, 9 mai, am hotarat sa sarbatorim Ziua Europei printr-o “calatorie pe internet” cu ajutorul prietenului Google, dar si prin jocuri care de care mai interesante.
Ne-am inceput calatoria cu o “vizita” la Bucuresti, frumoasa noastra capitala, despre care am aflat multe lucruri noi, iar imaginile ne-au transpus in acele locuri, care de care mai frumoase si mai interesante.
Urmatoarea noastra oprire a fost la Bruxelles, Centrul administrativ al Europei, despre care am aflat multe curiozitati prin intermediul imaginilor prezentate si am ascultat imnul Europei.
Imaginatia ne-a purtat departe, cu gândul la acele locuri minunate pline de frumusete.
Distractia a fost la ea acasa si datorita jocurilor si concursurilor foarte amuzante şi antrenante, pregatite special pentru acest eveniment.

Ne-am dori ca intr-o zi sa avem ocazia sa calatorim in acele locuri nu doar prin intermediul internetului, ci sa fim acolo, sa vedem in realitate toate acele minunatii, sa ne bucuram de o călătorie.

joi, 3 mai 2012

 

Recuperare la domiciliu pentru persoane cu dizabilitati

Asociatia Esperando implementeaza, vreme de 8 luni, proiectul "Echipa mobila pentru persoane cu dizabilitati fizice", cofinantat de SPAS/ CL Baia Mare conform Legii 350/ 2005.
Scopul proiectului este de a imbunatatii calitatea vietii persoanelor cu dizabilitati netransportabile, care nu pot frecventa servicii de recperare de zi sau ambulatoriu, prin oferirea unui set de servicii la domiciliul lor.
Pe parcursul proiectului specialistii de la Esperando se vor deplasa la domiciliul beneficiarilor pentru ai ajuta cu servicii de recuperare, ingrijire, consiliere,  socializare, sau chiar sprijin in gospodarie.
Se doreste oferirea unor servicii profesioniste noi de asistare si recuperare la domiciliu pentru persoanele cu dizabilitati grave, precum si prevenirea abandonului persoanelor cu dizabilitati grave sau prevenirea situatiilor de criza in familiile acestora.
Prin acest proiect Asociatia Esperando reuseste sa ofere oportunitatea recuperarii pentru persoane care din cauza problemelor de sanatate nu au posibilitatea sa se deplaseze si care nici macar nu visau ca vor exista astfel de servicii in orasul Baia Mare.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?